U kunt op ons blijven rekenen

Nagenoeg al onze medewerkers werken inmiddels vanuit huis. Gelukkig kunnen wij onze dienstverlening doorzetten op een manier zoals u dat van ons gewend bent. Vanzelfsprekend zijn wij gewoon bereikbaar! Ons kantoor aan De Stroekeld 1 in Rijssen is inmiddels gesloten. U kunt alleen nog op afspraak op ons kantoor terecht.

We hopen op uw begrip hiervoor.

Meer informatie over onze maatregelen en bereikbaarheid vindt u op onze website onder 'Nieuws'.

Particulier Verzekeringen

9 tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering

15 nov 2019

Kan de premie lager? Voor veel mensen is dat een reden om te kiezen voor een nieuwe zorgverzekering. Jaarlijks stappen er ruim 1 miljoen mensen over. Maar wie slim kiest, kijkt naar méér dan de premie alleen. Ik geef u 9 tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering.

 

1. Bepaal of u een natura, restitutie- of budgetverzekering wilt afsluiten

Een naturaverzekering betekent dat u naar een zorgaanbieder moet gaan met wie de zorgverzekeraar een contract heeft gesloten. Bij een restitutieverzekering heeft u vaak de vrije keuze. Maar ook hier hebben verzekeraars vaak contracten afgesloten met zorgverleners. De restitutieverzekering kan per verzekeraar verschillen. Met een budgetverzekering kiest u voor de goedkoopste basisverzekering. Let op: u heeft dan wel een beperkte zorgkeuze. Voor geplande zorg kunt u alleen bij gecontracteerde zorgverleners terecht. Anders betaalt u de kosten zelf. Voor spoedeisende hulp kunt u wel bij alle zorgverleners terecht.

2. Check uw zorgtoeslag

Met zorgtoeslag ontvangt u elke maand een bedrag waarmee u een deel van uw zorgpremie kunt betalen. Check op www.belastingsdienst.nl:

  • of u recht heeft op zorgtoeslag;
  • hoeveel zorgtoeslag u krijgt;
  • of uw zorgtoeslag volgend jaar anders wordt.

3. Neem allebei een andere zorgverzekering

Veel gezinnen willen samen op een polis. Dit is overzichtelijk en handig voor de betalingen. Maar stel dat één van beiden veel fysiotherapie nodig heeft, en de ander niet. Dan is het zonde als alle gezinsleden een uitgebreid en duurder pakket hebben. Partners kunnen dan beter allebei een aparte verzekering afsluiten.

4. Betaal uw premie in één keer

Bijna iedereen betaalt zijn premie per maand. U kunt er ook voor kiezen om uw premie in januari in één keer te betalen. Dat kan u een korting tot wel 3% opleveren. Op een jaarbedrag van € 1400,- kan dat dus € 42,- schelen.

5. Laat uw kind meeliften op de hoogste dekking

Kinderen onder de 18 zijn altijd gratis meeverzekerd. Het is dus wel zo slim om uw kind dan ook te laten meeliften op de verzekering van de ouder met de breedste dekking. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld orthodontie of fysiotherapie.

6. Kies dezelfde medicijnen die wél vergoed worden

Er zijn verschillende medicijnen met dezelfde werkzame stof en dezelfde dosering. Maar met een andere naam en verpakking en van een andere leverancier. Dan kan het zijn dat u het ene medicijn wél en het andere medicijn níet vergoed krijgt. En heeft u dus niet altijd een aanvullende dekking voor medicijnen nodig. Dat kan u een flinke besparing opleveren.

7. Weet dat buitenlandse zorg soms duurder is

In landen als Amerika, Zwitserland en Denemarken is medische zorg duurder dan in Nederland. De basisverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland tot het Nederlandse tarief. Is in uw vakantieland de medische zorg duurder dan in Nederland? Dan kunt u zich vooraf aanvullend verzekeren via de zorg- of de reisverzekering.

8. Bepaal of een aanvullende zorgverzekering echt nodig is

Gaat u al jaren enkel naar de tandarts voor een controle, maar heeft u nooit een gaatje? Twee keer per jaar een consult betalen is veel goedkoper dan de goedkoopste tandartsverzekering. U bespaart tientallen euro’s. Bent u verder ook gezond en verwacht u in het komende jaar weinig zorgkosten? Bereken dan eens hoeveel u voor een aanvullende zorgverzekering zou betalen en hoeveel gebruik u ervan denkt te maken. Misschien is het goedkoper om zelf medische kosten te betalen in plaats van een aanvullende verzekering af te sluiten.

9.Zeg voor 1 januari op

Nieuwe zorgverzekering gekozen? Denk eraan om voor 1 januari de oude op te zeggen! Anders kun je pas volgend jaar weer overstappen. Heb je wel opgezegd? Dan heb je tot en met 31 januari in het nieuwe jaar de tijd om je nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Vergelijk de premies en pakketten met onze online zorgvergelijker

Met onze zorgvergelijker kunt u eenvoudig ontdekken welke verzekering het beste past bij uw situatie en die van uw gezinsleden. U kunt de pakketten en tarieven van maar liefst 90% van de zorgverzekeringen in de markt met elkaar vergelijken!

Naar de zorgvergelijker

 

Hulp nodig bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering?

Neem dan gerust contact met mij op.

Ka Ling
Ka Ling Cheng
Adviseur particulieren
0548 533 599
Vorig nieuwsitem

Is jouw smartphone of tablet verzekerd?

Volgend nieuwsitem

3 tips om een schoorsteenbrand te voorkomen

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Particuliere nieuwsbrief

Zakelijke nieuwsbrief

Velten Groep
De Stroekeld 1 Rijssen, 7462 ZZ
Phone: 0548533533