Particulier Hypotheken

Angst over aflossingsvrije hypotheek niet terecht – 3 oplossingen

25 okt 2018

Ik spreek regelmatig huiseigenaren die bang zijn om hun woning te verliezen, omdat ze niet kunnen aflossen. Gelukkig kan ik ze al snel gerust stellen door ze te wijzen op de verplichtingen die banken hebben. De bank moet zich inspannen om tot oplossingen te komen om gedwongen verkoop te voorkomen. Ik ga dan samen met de huiseigenaar aan de slag om te bekijken hoe we een oplossing vinden. Soms zelfs samen met de geldverstrekker. Een drietal oplossingen.

1. Gebruik maken van overwaarde

Heeft u een aflossingsvrije hypotheek en is de einde van de looptijd bijna in zicht? U bent de lening dan al vele jaren eerder aangegaan. Uw huis is in waarde gestegen, dus er is sprake van overwaarde. In dit geval zal het verlengen of het aangaan van een nieuwe lening geen probleem zijn bij geldverstrekkers.

2. Meewerken aan de geboden oplossing bij huis onder water

Is er geen sprake van veel overwaarde bij einde looptijd? Of staat uw huis zelfs onder water? Dan zijn er nog steeds mogelijkheden. De geldverstrekker komt bijna altijd met een oplossing. Al zal het proces wat meer tijd in beslag nemen. U krijgt een voorstel en als u hieraan meewerkt en de lasten kunt betalen, is verlengen of een nieuwe lening afsluiten vaak geen probleem.

3. Looptijd verlenging

Kunt u op dit moment uw woning niet aflossen. Dan is het mogelijk om door middel van looptijd verlenging deze verplichting uit te stellen. In een gesprek met de hypotheekadviseur bekijken we de mogelijkheden van verlenging en de tijd dus u wenst te gebruiken. Houd er rekening mee dat van uitstel geen afstel komt. U moet uiteindelijk de gehele hypotheeksom aflossen.

Heeft u een aflossingsvrije hypotheek? Laat u dan op tijd en goed adviseren. Neem een onafhankelijk hypotheekadviseur in de arm. Deze kan u helpen uw situatie in kaart te brengen. Om mogelijke problemen vroegtijdig te signaleren en het hoofd te bieden. Ik help u graag. Neem hiervoor gerust contact met me op. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Dennis ter Harmsel EFA
Hypotheekadviseur
0548 533 546
06 25040671
Vorig nieuwsitem

Een hypotheek en de notaris (3) – Levenstestament

Volgend nieuwsitem

Verlengingsvoorstellen spaarhypotheek zetten klant op verkeerde been

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Particuliere nieuwsbrief

Zakelijke nieuwsbrief

Velten Groep
De Stroekeld 1 Rijssen, 7462 ZZ
Phone: 0548533533