Gewijzigde openingstijden

In verband met een afscheidsreceptie is ons kantoor op donderdag 25 april aanstaande tot 16.00 uur geopend.

Zakelijk Verzekeringen

AVG versterkt behoefte aan cyberverzekering

18 sep 2018

Het zal u niet zijn ontgaan: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is op 25 mei 2018 ingegaan. De komst van deze Europese wet versterkt onze privacyrechten. Voor ondernemers brengt de AVG extra verplichtingen met zich mee. Als ondernemer moet u aantoonbaar ‘in control’ zijn in het verwerken van persoonsgegevens. Een cyberverzekering kan bijdragen aan de verplichting. Hoe dat werkt? U leest het hier.

Cybercriminelen gaan steeds geavanceerder te werk

Ze steken veel energie in het verkrijgen van persoonsgegevens. Illegaal verkregen persoonsgegevens (zoals namen, adressen en BSN-nummer) worden online in grote getale aangeboden.

Met traditionele verzekeringen redt u het niet

De kans dat u slachtoffer wordt van diefstal of verlies van persoonsgegevens is groot. Evenals de financiële gevolgen wanneer u als ondernemer aansprakelijk gesteld wordt. Deze aansprakelijkheid is niet gedekt op een reguliere aansprakelijkheidsverzekering aangezien er geen sprake is van zaak- of letselschade. Datzelfde geldt voor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering omdat direct verband met de overeengekomen opdracht ontbreekt.

Een cyberverzekering dekt privacy aansprakelijkheid wél

Met een cyberverzekering verzekert u zich tegen de risico’s van cybercriminaliteit. Ook boetes die door toezichthouders worden opgelegd als gevolg van het niet (tijdig) melden van een datalek zijn verzekerd. Krijgt u te maken met een cyberaanval? Dan staat er ook een team van deskundigen 24/7 klaar om:

  • de oorzaak van het incident te achterhalen;
  • de omvang van de schade te bepalen;
  • betrokkenen te informeren (zoals de Autoriteit Persoonsgegevens);
  • PR-activiteiten te ondernemen richting klanten.

Een cyberverzekering draagt bij aan het aantoonbaar ‘in control’ zijn als het gaat om het verwerken van persoonsgegevens. Dat is een belangrijk vereiste binnen de AVG.

Meer weten over dit onderwerp?

Neem dan gerust contact op met ons. Onze buitendienstadviseurs helpen u graag bij het in kaart brengen van uw risico’s. Bel 0548 533 533 of mail naar zakelijk@veltengroep.nl.

 

 

 

Vorig nieuwsitem

Engeland valt na Brexit mogelijk niet meer onder dekkingsgebied AVB

Volgend nieuwsitem

Bespaar op uw zorgverzekering in 2019!

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Particuliere nieuwsbrief

Zakelijke nieuwsbrief

Velten Groep
De Stroekeld 1 Rijssen, 7462 ZZ
Phone: 0548533533