Gewijzigde openingstijden

In verband met een afscheidsreceptie is ons kantoor op donderdag 25 april aanstaande tot 16.00 uur geopend.

Particulier

Binnenkort op wintersport? Zo gaat u goed verzekerd op reis!

24 jan 2019

Het wintersportseizoen is weer in volle gang. Geloof het of niet, maar ieder jaar komen meer wintersporters in financiële problemen omdat zij niet of onvoldoende verzekerd op vakantie gaan. Met uw basiszorgverzekering is namelijk lang niet alles standaard verzekerd. Wij geven u vijf handige tips zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

1. Check de wintersportdekking

Over het algemeen is tijdens een wintersport het risico op ongelukken groter dan tijdens een strandvakantie. Het is daarom van belang om goed naar de dekking van uw verzekering te kijken. Wintersport valt meestal buiten de basisdekking van uw reisverzekering. Zonder wintersportdekking biedt de reisverzekering geen dekking op de piste. Breekt u bijvoorbeeld een been? Dan bent u hier zonder wintersportdekking niet voor verzekerd. Controleer dus altijd de wintersportdekking op uw reisverzekering.

2. Kies voor medische zekerheid

Vaak denken mensen dat een zorgverzekering voldoende is om een wintersportongeluk te dekken. De zorgverzekering biedt weliswaar dekking in het buitenland, maar niet altijd voor alles en ook niet overal. Het basispakket vergoedt het bedrag dat u in Nederland kwijt zou zijn aan medische kosten. Alle kosten die daar bovenop komen zijn voor eigen rekening wanneer u niet aanvullend verzekerd bent. Deze kosten kunnen fors oplopen. In de populaire wintersportlanden, zoals Zwitserland en Oostenrijk, zijn de medische kosten vaak hoger dan in Nederland. Daarnaast is ook het vervoer van de piste naar het ziekenhuis vaak erg duur. De aanvullende dekking voor medische kosten in het buitenland dekt de kosten die buiten de verplichte basiszorgverzekering vallen. Onze tip: neem altijd een dekking voor medische kosten als u op wintersport gaat.

3. Off-piste skiën? Let op: dat is vaak onverzekerd

Als u buiten de piste gaat skiën, loopt u een groter risico op een ongeluk. En vaak vallen de kosten voor een ongeluk die u off-piste krijgt niet onder uw reisverzekering. Wilt u toch off-piste skiën? Controleer dan goed de aanvullende voorwaarden van de wintersportdekking op uw reisverzekering. Sommige reisverzekeraars geven wel een dekking als u bijvoorbeeld onder begeleiding van een gids off-piste gaat.

4. Diefstal van kostbare spullen

Het is ook belangrijk om te kijken naar de dekking voor uw wintersportuitrusting. Deze is kostbaar. Sportuitrusting (denk aan ski’s en snowboards) zijn apart te verzekeren. Dit voorkomt een eventuele teleurstelling wanneer uw kostbare sportuitrusting wordt gestolen en de basisdekking niet alle kosten vergoedt.

5. Autopech in skigebieden

De kou en sneeuw in wintersportgebieden verhogen de kans op autopech: denk aan een bevroren handrem, lege accu & startproblemen. En dan hebben we het nog niet gehad over gladheid en winterse weersomstandigheden op de weg. Krijgt u pech onderweg, kunt u niet meer verder rijden en moet uw auto naar de garage? Dan lopen de kosten al snel boven de duizend euro. En dan heeft u nog niet eens vervangend vervoer. Controleer dus vooraf uw auto- en/of reisverzekering of u autopech-hulp met Europa dekking heeft en daarbij de dekking tijdens wintersport.

6. Gaat u op wintersport?

En twijfelt u of u voldoende verzekerd bent? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u helpen bij het adviseren en aanvragen van een goede reisverzekering. Heeft u al een reisverzekering en wilt u de dekking graag laten nakijken? Ook hierbij helpen wij u graag!

 

Ruben Kortenaar
Adviseur particulieren
0548 533 555
Vorig nieuwsitem

Hoe kunt u schade door vrieskou voorkomen?

Volgend nieuwsitem

Stormschade: is het verzekerd en kan het voorkomen worden?

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Particuliere nieuwsbrief

Zakelijke nieuwsbrief

Velten Groep
De Stroekeld 1 Rijssen, 7462 ZZ
Phone: 0548533533