Particulier Algemeen

Dit verandert er in uw portemonnee vanaf 1 juli 2018

5 jul 2018

Per 1 juli zijn er aantal wetswijzigingen van kracht die gevolgen kunnen hebben voor uw financiële situatie. Welke dat zijn? Ik neem u graag mee in de vier belangrijkste wijzigingen.

1. Het minimumloon stijgt

Met ingang van 1 juli stijgt het wettelijk minimumlonen. Het aanpassingspercentage is 1,03%. Ook stijgen bepaalde uitkeringen. Dat komt omdat deze gekoppeld zijn aan het minimumloon. Meer informatie over de uitkeringsbedragen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

2. De huurprijzen mogen omhoog

In de regel verhogen verhuurders de huur jaarlijks per 1 juli. Het is goed om te weten dat de huur van uw woning in 2018 maximaal 3,9% tot 5,4% mag stijgen. Dit geldt alleen voor sociale huurwoningen. Hoeveel de huur in 2018 mag stijgen, is afhankelijk van het huishoudinkomen in 2016. Was uw huishoudinkomen € 41.056 of minder? Dan stijgt de huur maximaal met 3,9%. Was uw huishoudinkomen meer? Dan is de stijging maximaal 5,4%. Meer informatie over de maximale huurverhoging vindt u op de website van de Rijksoverheid.

3. De energieprijzen gaan stijgen

De verwachting is dat dit de komende jaren alleen nog maar zal toenemen. Daarom kan het lonen om de energieprijzen van verschillende leveranciers te vergelijken. Zo weet u of u de laagste prijs betaalt voor gas en elektriciteit en kunt u de verhoging van de energiekosten zo laag mogelijk houden.

4. Het collegegeld wordt voor eerstejaarsstudenten gehalveerd

De hoogte van het collegegeld kan een financiële drempel zijn om te gaan studeren. Om studeren toch aantrekkelijk te maken, heeft de regering besloten het collegegeld voor eerstejaarsstudenten vanaf 1 juli te halveren. Kiest u voor een baan in het onderwijs? Dan hoeft u ook in het tweede studiejaar maar de helft van het collegegeld te betalen. De voorwaarden voor halvering van het collegegeld vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Heeft u hier vragen over?

Neem dan gerust contact met mij op. Ik sta u graag te woord.

 

Arjan Slot
Manager binnendienst
0548 533 555
Vorig nieuwsitem

Winnares lenteactie autoverzekering bekend!

Volgend nieuwsitem

Uitbreiding familiebedrijf Veldsink-Velten

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Particuliere nieuwsbrief

Zakelijke nieuwsbrief

Velten Groep
De Stroekeld 1 Rijssen, 7462 ZZ
Phone: 0548533533