Particulier Verzekeringen

Een ritje op de scooter zonder rijbewijs moet kunnen. Of niet?

28 mrt 2018

Een jongere die de gave scooter van zijn oudere broer leent. Zonder scooterrijbewijs. En dus onverzekerd. Maar ach, wat kan er nou gebeuren? Helaas komt onverzekerd scootergebruik nog regelmatig voor. De (financiële) gevolgen kunnen enorm.

Stap niet op een scooter zonder rijbewijs

Helaas komt het nog geregeld voor. Jongeren die zonder rijbewijs op een scooter of bromfiets stappen. De gevolgen kunnen enorm zijn. Niet alleen vanwege een boete wanneer de politie hem of haar aanhoudt, maar nog veel meer omdat ze als berijder zonder rijbewijs niet verzekerd zijn. Veroorzaak je bijvoorbeeld een aanrijding met een voetganger? Dan draai je op voor de financiële schade. Een levenslange financiële last die ingrijpende gevolgen kan hebben.

Ga er niet zomaar vanuit dat scootergebruik door een jongere gedekt is

Is de hoofdbestuurder ouder dan 25 jaar? En wordt de scooter uitgeleend aan iemand die jonger is? Dan doe je er goed aan de voorwaarden van de verzekering te checken. Veel verzekeraars hebben schade veroorzaakt door een bestuurder onder de 25 jaar namelijk uitgesloten. Als de jongere als regelmatige bestuurder genoemd wordt op de polis, geldt de uitsluiting uiteraard niet.

Geef altijd de juiste bestuurder op bij de verzekeraar

Het is verleidelijk om bij het afsluiten van een verzekering een oudere bestuurder op te geven bij de verzekeraar. De reden is dat een oudere bestuurder doorgaans minder premie betaalt. Toch is dit geen verstandige keus. Door een andere bestuurder op te geven, maak je je schuldig aan verzekeringsfraude. Krijg je te maken met een schade? Dan is de kans groot dat je deze zelf moet betalen. Ook kan het in de toekomst problemen opleveren bij het afsluiten van verzekeringen.

Laat het niet zover komen

Onverzekerd scootergebruik kan grote gevolgen hebben. Check de polisvoorwaarden en voorkom dat je onverzekerd de weg op gaat. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.

Ruben Kortenaar
Adviseur particulieren
Vorig nieuwsitem

Zomervakantie: 7 tips om rekening mee te houden  

Volgend nieuwsitem

Dit moet je weten over waterschade

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Particuliere nieuwsbrief

Zakelijke nieuwsbrief

Velten Groep
De Stroekeld 1 Rijssen, 7462 ZZ
Phone: 0548533533