Particulier Algemeen

Goed voorbereid op reis: 6 checks voor vertrek

7 aug 2019

Zorgeloos op vakantie. Met deze checklist ga je goed voorbereid op weg!

Huis op slot?

Laat waardevolle spullen beschermd achter. Spullen die niet mee op vakantie gaan zijn verzekerd met een woonverzekering. Voorkomen is beter dan genezen, dus check of alle ramen en deuren dicht zijn op moment van vertrek. Liggen er geen waardevolle spullen in het zicht? Zijn er om je huis heen geen opklimmogelijkheden voor inbrekers? Zijn alle stekkers uit het stopcontact en alle apparaten uit? En staat het gas uit en zijn de kranen dicht?

Tijdschakelaars aan?

Een huis waaraan je kunt zien dat er niemand thuis is, is sneller een doelwit voor inbrekers. Zorg dat je woning er bewoond uitziet. Laat bijvoorbeeld de gordijnen open en de planten voor de ramen staan. Zet tijdschakelaars op een aantal lampen en plaats eventueel buitenverlichting met bewegingssensoren. Je kunt ook vragen of de buren hun (tweede) auto op jouw oprit willen plaatsen. Laat een bekende je brievenbus regelmatig legen en de post niet in het zicht verzamelen. Verder: maak niet openbaar dat je op vakantie bent. Schakel de telefoon door, zet het niet op social media en zet het niet in je out of office van je mail.

Goed verzekerd?

Helaas kunnen er op vakantie ongemakken voordoen die je niet verwacht. Je tas wordt gestolen, je raakt betrokken bij een ongeval of je moet je reis annuleren. Check of je voldoende bent verzekerd of dat je nog een aparte verzekering of dekking moet afsluiten.

Tip: Let op dat je niet meer verzekert dan nodig, Voorkom dubbel verzekerd zijn!
Tip: Lees je polisvoorwaarden goed of informeer over de voorwaarden bij je financieel adviseur.
Tip: Check van te voren hoe je je pinpas en creditcard kunt blokkeren indien deze gestolen worden.

Alle papieren mee?

Heb je een geldig identiteitsbewijs, rijbewijs en het kentekenbewijs ingepakt? Denk ook aan andere belangrijke papieren: je medicijnenpaspoort, de verzekeringspas, boekingsformulieren en eventuele tickets of reisdocumenten. Daarnaast is het verstandig om een lijst met belangrijke telefoonnummers in te pakken in geval van nood: het nummer van de alarmcentrale, je verzekeringsadviseur en de zorgverzekering.

Is je auto klaar voor vertrek?

Ga je met de auto weg? Houd er rekening mee dat in het buitenland andere regels gelden. Laat je auto bij de garage controleren. Zo ben je ervan verzekerd dat je auto vakantieproof is. Wees verstandig en neem ook nog wat extra spullen mee in de auto: zaklamp, gereedschap, lifehammer, zonnebril, deken, eten en drinken kunnen bij pech de uitkomst bieden. En tot slot: zorg dat je partner of medereiziger de reservesleutel van je auto bij zich heeft.

Weten thuisblijvers waar je bent?

Informeer de thuisblijvers en laat informatie bij hen achter over waar je bent en hoe je te bereiken bent. Schrijf ook belangrijke (polis)nummers van verzekeringen (inboedel, opstal), paspoorten en bankpasjes voor ze op. Wanneer je met de auto op vakantie gaat, geef de thuisblijvers dan ook het merk, de kleur en het kenteken van je auto door. Reis je met het vliegtuig of de trein? Geef ze dan het vlucht- of treinnummer door, samen met de vertrek- en aankomsttijden.

 

Bron: Adfiz

Vorig nieuwsitem

Even voorstellen: Adviseur Ka Ling Cheng

Volgend nieuwsitem

Prinsjesdag 2019: de belangrijkste wijzigingen

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Particuliere nieuwsbrief

Zakelijke nieuwsbrief

Velten Groep
De Stroekeld 1 Rijssen, 7462 ZZ
Phone: 0548533533