Particulier Hypotheken

Hoe vaak neemt u uw hypotheek onder de loep?

26 apr 2019

De meeste huizenbezitters hebben gebruik gemaakt van een hypotheek om hun woning te kunnen financieren. U ook? De kans is groot dat u het liefst zo min mogelijk tijd besteedt aan uw hypotheek en vooral fijn woont. Toch is het verstandig om met enige regelmaat uw hypotheek onder de loep te nemen en te beoordelen of er bespaar- of verbetermogelijkheden zijn. Er is namelijk een kans dat u geld kunt besparen op uw maandelijkse lasten. Veel huizenbezitters staan hier niet bij stil.

Het opnieuw beoordelen van uw hypotheek en levensverzekeringen kan veel voordelen hebben. Wellicht is uw woning in de afgelopen jaren meer waard geworden. Of misschien heeft u al een deel van uw hypotheek afgelost. Dergelijke ontwikkelingen kunnen van invloed zijn op uw maandelijkse lasten. Niet iedere geldverstrekker controleert dit zelf: het is daarom verstandig hier ook zelf naar te kijken of het aan uw adviseur te vragen.

Kunt u ook besparen?

De woningprijzen zijn in de afgelopen jaren fors gestegen. Bovendien lossen huizenbezitters ook steeds vaker een deel van hun hypotheek af met een annuïtaire of lineaire hypotheek. Hierdoor kan het voorkomen dat men in een te hoge renterisicoklasse c.q. marktwaarde klasse blijft zitten. Wanneer dit het geval is komt u mogelijk in aanmerking voor een rentekorting. Wilt u weten of dit ook voor u geldt? Via hypotheekmaand.nl kunt u een gratis digitaal woningwaarde rapport opvragen bij een onafhankelijk hypotheekadviseur. Dat geeft een goede eerste indruk om te bepalen of u in aanmerking komt voor een lagere rente.

Wij helpen u graag

De meeste huizenbezitters sluiten een hypotheek af en betalen maandelijks de vaste hypotheeklasten zonder erbij stil te staan of hun kosten nog wel passend zijn. Heeft u een hypotheek en wilt u weten of er bespaar- en verbetermogelijkheden voor uw hypotheek zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Merijn Tijhuis
Hypotheekadviseur
0548 533 551
06 10048866
Vorig nieuwsitem

Hypotheek voor senioren wordt makkelijker

Volgend nieuwsitem

Nieuwe hypotheekregels voor 2019

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Particuliere nieuwsbrief

Zakelijke nieuwsbrief

Velten Groep
De Stroekeld 1 Rijssen, 7462 ZZ
Phone: 0548533533