Particulier

Hogere premies voor woon- en autoverzekeringen door extreem weer

27 feb 2020

De gevolgen van de klimaatverandering voelen we in onze portemonnee. Niet alleen door warmtepompen of vlees- of benzinetaxen, maar ook wat betreft onze verzekeringen.

Doordat we in Nederland namelijk steeds vaker te maken hebben met extreem weer loopt het aantal schadeclaims op. Als gevolg hiervan hebben verzekeraars de premie van de woon- en autoverzekeringen in de afgelopen jaren flink verhoogd.

Hogere premie voor woonverzekeringen 

Omdat het waarschijnlijk is dat de klimaatverandering structureel is, zijn de premies van de opstal- en inboedelverzekeringen in de afgelopen jaren verhoogd. Een gemiddeld huishouden is nu zo’n € 450,- per jaar kwijt voor een gecombineerde opstal- en inboedelverzekering oftewel een woonpakket. Vier jaar geleden was dit nog € 360,-.

Afhankelijk van de verzekeraar die je kiest, kan deze premie veel hoger of juist lager uitvallen. Het is daarom verstandig om je woonverzekeringen weer eens te updaten. Zo voorkom je dat je onnodig teveel betaald.

Autoverzekering

Storm en hagel beschadigt niet alleen huizen maar ook auto’s. Wat voor woonverzekeringen geldt, geldt daarom ook voor autoverzekeringen: de premies van gedeeltelijk casco en all risk stijgen gestaag. Maar ook hier geldt dat er flinke verschillen zijn tussen de premies van de verschillende aanbieders.

Besparen op de premie?

Wil je weten of je huidige auto- en woonverzekeringen nog wel het beste alternatief zijn? Neem dan gerust contact met mij op. Ik zoek graag voor je uit of we voor je kunnen besparen op de premie.

Jeroen de Groot
Adviseur particulieren
0548 533 552
Vorig nieuwsitem

Maak kennis met hypotheekadviseur Monique Kroeze

Volgend nieuwsitem

Het coronavirus en de reis- of annuleringsverzekering

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Particuliere nieuwsbrief

Zakelijke nieuwsbrief

Velten Groep
De Stroekeld 1 Rijssen, 7462 ZZ
Phone: 0548533533