Gewijzigde openingstijden

In verband met een afscheidsreceptie is ons kantoor op donderdag 25 april aanstaande tot 16.00 uur geopend.

Particulier Hypotheken

De hypotheekrente vastzetten: welke periode kies je?

22 nov 2018

Het afsluiten van een hypotheek is een belangrijk moment. De keuzes die u maakt hebben lange tijd veel invloed op uw geldzaken. Kiest u ervoor om de hypotheekrente vast te zetten. En voor hoelang dan?

Door de lage rentes van tegenwoordig kiezen veel mensen voor een lange rentevaste periode van bijvoorbeeld 10 of 20 jaar. Dat geeft zekerheid. U weet dan precies wat de maandelijkse lasten zijn voor een lange periode. Het vastzetten van de hypotheekrente brengt ook nadelen met zich mee. De hypotheekrente voor een langere periode is namelijk hoger dan voor een kortere periode. Dalen de kortlopende rentes? Dan profiteert u hier niet van. Pas na renteherziening kunt u hiervan gebruik maken. Wilt u een beter renteaanbod terwijl de renteveste periode nog loopt? Dan moet u in de meeste gevallen een boete betalen.

Niemand weet of en wanneer de rentes weer gaan stijgen. Door de keuze voor een langere rentevaste periode koopt u zekerheid. Deze is voor veel mensen goud waard. Maar wees u er ook bewust van dat u kunt kiezen voor een variabele rente. En dat u hiermee kunt profiteren van lagere maandlasten.

Wij adviseren u graag over de rentevaste periodes. Bij Velten Groep kunt u rekenen op een passend en persoonlijk advies. Altijd. Want zekerheid is goud waard.

Let op bij een spaarhypotheek

Heb je een spaarhypotheek, dan is een lagere rente niet altijd gunstig. Je spaart namelijk in de spaarpolis tegen dezelfde rente die je betaalt voor je hypotheek. Bij een lagere hypotheekrente zal de spaarpremie stijgen en daardoor kunnen de netto hypotheeklasten (dus na teruggave van belasting) stijgen. Dat zal met name in het laatste (driederde) deel van de totale looptijd het geval zijn. In het eerste (eenderde) en tweede (tweederde) deel pakt een daling van het rentepercentage doorgaans wel voordelig uit.

 

Arno Sprakel EFA
Hypotheekadviseur
0548 533 546
Vorig nieuwsitem

Verlengingsvoorstellen spaarhypotheek zetten klant op verkeerde been

Volgend nieuwsitem

Terugblik en vooruitblik hypotheekmarkt

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Particuliere nieuwsbrief

Zakelijke nieuwsbrief

Velten Groep
De Stroekeld 1 Rijssen, 7462 ZZ
Phone: 0548533533