U kunt op ons blijven rekenen

Nagenoeg al onze medewerkers werken inmiddels vanuit huis. Gelukkig kunnen wij onze dienstverlening doorzetten op een manier zoals u dat van ons gewend bent. Vanzelfsprekend zijn wij gewoon bereikbaar! Ons kantoor aan De Stroekeld 1 in Rijssen is inmiddels gesloten. U kunt alleen nog op afspraak op ons kantoor terecht.

We hopen op uw begrip hiervoor.

Meer informatie over onze maatregelen en bereikbaarheid vindt u op onze website onder 'Nieuws'.

Particulier Hypotheken

NHG laat de verplichte ORV ook vallen voor bestaande hypotheken met NHG.

28 okt 2019

Vanaf 2020 is het niet meer verplicht een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Nieuwe hypotheken met NHG kun je sinds 2018 al afsluiten zonder een overlijdensrisicoverzekering.

De ORV kan voor ouderen en chronisch zieken een drempel zijn voor het afsluiten van een hypotheek.

Mensen zonder gezondheidsklachten kunnen doorgaans zonder problemen en tegen relatief lage kosten een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Voor ouderen, chronisch zieken en ex-patiënten is dit vaak een ander verhaal. Doordat deze groep meer risico loopt op overlijden is de maandelijkse premie voor hen hoger. Deze afwijkende premie kan het krijgen van een hypotheek in de weg staan.

Waarom is de ORV niet langer verplicht?

Door de overlijdensrisicoverzekering niet langer verplicht te stellen, hoopt NHG de woningmarkt toegankelijker te maken voor ouderen, chronisch zieken en ex-patiënten.

Overlijdensrisicoverzekering als vangnet.

Dat de ORV niet langer verplicht is bij een lopende NHG-hypotheek wil niet zeggen dat het verstandig is je ORV op te zeggen. Denk hier goed over na. Een ORV biedt namelijk zekerheid voor je nabestaanden. Mocht jij of je partner wegvallen, dan is het risico op een inkomensgat groot. Met een ORV kan wanneer je komt te overlijden, een afgesproken bedrag worden uitgekeerd aan je nabestaanden om het inkomen (tijdelijk) aan te vullen. Het kan ook zijn dat de ORV een afgesproken bedrag op je hypotheek aflost waardoor de vaste lasten voor de nabestaanden lager worden.

Wil je weten wat voor jou de beste oplossing is?

Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag verder.

Merijn Tijhuis
Hypotheekadviseur
0548 533 551
06 10048866
Vorig nieuwsitem

Zo ga je voorbereid op pad op Open Huizen Dag

Volgend nieuwsitem

Betaalbare hypotheek voor starters? Het kan!

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Particuliere nieuwsbrief

Zakelijke nieuwsbrief

Velten Groep
De Stroekeld 1 Rijssen, 7462 ZZ
Phone: 0548533533