Particulier Verzekeringen

Onbezorgd op reis? Check!

19 jun 2017

Het is inmiddels half juni: heeft u al een vakantie geboekt? Of gaat u voor een last minute? Er is een aantal praktische zaken die u vooraf kunt regelen om onverwachte verrassingen te voorkomen. De 7 belangrijkste zaken vindt u hieronder op een rij.

1. Sluit een (doorlopende) reisverzekering af

Zo bent u verzekerd tegen schade tijdens een vakantie. Denk bijvoorbeeld aan een onverwachte ziekenhuisopname. Of gestolen bagage. Daarnaast is het fijn dat er een Alarmcentrale voor u klaarstaat die van alles voor u kan regelen.

2. Bepaal of u een annuleringsverzekering wilt afsluiten

Het kan gebeuren dat u uw vakantie moet annuleren. Vanwege een sterfgeval bijvoorbeeld. Of ontslag. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten die u al heeft gemaakt als u de geboekte reis moet annuleren. Ons advies: sluit een annuleringsverzekering af binnen 7 dagen na het boeken van uw reis.

3. Check of pechhulp is meeverzekerd op uw reis- of autoverzekering

Autopech op weg naar uw vakantiebestemming? Liever niet! Check voor vertrek de toestand van uw auto. Toch pech onderweg? Fijn wanneer dan de kosten voor reparatie of vervangend vervoer gedekt zijn. Sluit hiervoor een pechhulpverzekering. Check wel vooraf of pechhulp niet al is meeverzekerd op bijvoorbeeld uw reisverzekering of op de cascoverzekering van uw auto. Zo voorkomt u dat u dubbel verzekerd bent.

4. Voorkom extra medische kosten in het buitenland

Heeft u in het buitenland medische zorg nodig? Medische kosten zijn verzekerd via de basiszorgverzekering. Maar die vergoedt nooit meer dan het Nederlandse tarief. In sommige landen zijn de medische kosten echter een stuk hoger dan in Nederland. Is dat ook het geval in het land van uw bestemming? Dan kunt u medische kosten meeverzekeren op een reisverzekering.

Gebruikt u medicijnen? Zorg er dan voor dat u uw geneesmiddelenpaspoort meeneemt op reis.
Dit heet ook wel het Europees Medisch Paspoort (EMP). U kunt het paspoort opvragen bij uw apotheker.

5. Controleer of de groene kaart verplicht is

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. In de meeste landen van de Europese Unie is de groene kaart niet meer verplicht. Toch adviseren wij om uw groene kaart mee te nemen wanneer u met de auto naar het buitenland gaat. Hier staan namelijk uw verzekeringsgegevens op.

Voor uw caravan heeft u in sommige landen ook een extra groene kaart nodig. In alle landen die op de groene kaart staan, zijn caravans en aanhangers meeverzekerd op de WA-dekking van de auto waaraan ze zijn gekoppeld. De groene kaart van de auto die de caravan of aanhanger trekt, is in de landen voldoende.

U heeft een aparte groene kaart nodig voor uw caravan of aanhanger wanneer:

  • uw caravan of aanhanger zwaarder is dan 750 kg;.
  • u in Duitsland, Polen, Portugal, Kroatië of Spanje rijdt.

Zo voorkomt u de kans op een boete.

6. Controleer of uw reisdocumenten nog geldig zijn

Welke reisdocumenten u nodig heeft, hangt af van uw bestemming. Ga daarom vooraf na welke reisdocumenten verplicht zijn in het land waar u naartoe reist. En check de geldigheid van uw reisdocumenten.

7. Zorg voor uw vaccinaties

Voor veel landen buiten de EU, inclusief Turkije en Egypte, worden vaccinaties geadviseerd. Of zijn ze zelfs verplicht. Zorg ervoor dat u zich tijdig laat vaccineren. In de meeste gevallen wordt dit vergoed via de aanvullende zorgverzekering.

Ga goed voorbereid op reis!

Natuurlijk wilt u goed voorbereid op reis. Zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Wij helpen u daar graag bij. Neem contact met ons op via 0548 533 555 of stuur een e-mail naar klantenservice@veltengroep.nl.

Sluit u voor 1 augustus 2017 een doorlopende reisverzekering? Dan ontvangt u het eerste jaar 20% korting op de premie. Bekijk de actie hier

Jeroen de Groot
Adviseur particulieren
Vorig nieuwsitem

Slimme mensen hoeven geen rechtsbijstandsverzekering

Volgend nieuwsitem

Nieuw doelwit voor inbrekers: de schuur en de berging

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Particuliere nieuwsbrief

Zakelijke nieuwsbrief

Velten Groep
De Stroekeld 1 Rijssen, 7462 ZZ
Phone: 0548533533