Particulier Verzekeringen

Ski’s gejat. Wie betaalt dat?

30 jan 2018

Voorkom hoge kosten van wintersportpech!

De ski’s kunnen van zolder: we zitten midden in het wintersportseizoen. Je gedachten gaan al gauw naar witte pistes en een strakblauwe lucht. Maar echte wintersportliefhebbers kennen ook de risico’s van een weekje op de piste. Een knieblessure, gestolen ski’s of autopech. Bepaal vooraf wat jouw risico’s zijn. En check wat er wel en niet onder je reisverzekering valt. Met de juiste wintersportdekking voorkom je onverwachte kosten achteraf.

 

Een gebroken been is niet verzekerd met alleen een reisverzekering

De wintersport valt meestal buiten de basisdekking van de doorlopende reisverzekering. Zonder wintersportdekking biedt de reisverzekering dus geen dekking op de piste. Breek je bijvoorbeeld een been? Dan ben je hiervoor zonder wintersportdekking niet verzekerd.

Denk ook aan het verzekeren van je wintersportuitrusting

Wintersportuitrusting is vaak kostbaar. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld de volgende zaken mee te verzekeren in je winstersportdekking:

  • schade die ontstaat tijdens skiën of snowboarden;
  • schade of diefstal van je sportbagage;
  • schade of diefstal van gehuurde spullen.

Een ritje met een banaan of een gipsvlucht is niet altijd verzekerd

De basiszorgverzekering biedt dekking in het buitenland, maar niet altijd voor alles en ook niet overal. Een onverwacht ritje met de zogenaamde ‘banaan’ of een gipsvlucht vallen niet automatisch onder de basiszorgverzekering. Voor dit soort kosten heb je vaak een aanvullende dekking nodig.

Wie betaalt de kosten van die dure Oostenrijkse privékliniek?

In populaire wintersportlanden, zoals Zwitserland en Oostenrijk, kom je vaak in dure privéklinieken terecht. De kosten voor medische hulp kunnen dan flink oplopen. Maar het basispakket voor de zorgverzekering vergoedt alleen de medische kosten van het bedrag dat je in Nederland kwijt zou zijn. Je kunt daarom kiezen voor een aanvullende dekking op je reisverzekering. De aanvullende dekking voor medische kosten in het buitenland dekt de kosten die buiten de verplichte basiszorgverzekering vallen.

Meer weten over een passende verzekering voor je wintersportvakantie?

Neem dan gerust contact met mij op. Bel 0548 533 555 of mail naar klantenservice@veltengroep.nl. Ik help je graag verder.

Jeroen de Groot
Adviseur particulieren
Vorig nieuwsitem

Is mijn gehoorapparaat verzekerd?

Volgend nieuwsitem

Asbestverbod: nu saneren of wachten tot 2024?

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Particuliere nieuwsbrief

Zakelijke nieuwsbrief

Velten Groep
De Stroekeld 1 Rijssen, 7462 ZZ
Phone: 0548533533