Particulier Hypotheken

Verlengingsvoorstellen spaarhypotheek zetten klant op verkeerde been

8 nov 2018

In de praktijk merk ik dat de verlengingsvoorstellen die geldverstrekkers sturen naar klanten met een spaarhypotheek vaak incompleet zijn. Klanten die dachten goedkoper uit te zijn met de lage rente, worden na de verlenging onverwacht geconfronteerd met hogere maandlasten. Dat kan leiden tot een fikse tegenvaller.

Heeft u tussen 2006 en 2008 een 10 jaar vaste spaarhypotheek afgesloten? Dan kunt u nu een hypotheek afsluiten die 3 tot 4 procentpunt lager is. Dat is positief. Toch? Helaas niet altijd. In sommige gevallen leidt dit namelijk tot hogere maandlaten. Dat komt doordat bij spaarhypotheken de rente gekoppeld is aan de spaarpremie. Als blijkt dat de nieuwe maandlasten een paar honderd euro meer worden, zorgt dat vaak voor een enorme teleurstelling.

Ik adviseer altijd een onafhankelijke hypotheekadviseur in de arm te nemen. Die bekijkt samen met u alle mogelijkheden. En wijst u op de addertjes onder het gras. Wist u bijvoorbeeld dat u een spaar- en beleggingshypotheek ook eerder dan 15 of 20 jaar zonder belastingheffing kunt afkopen? De wetgeving is namelijk anderhalf jaar geleden versoepeld. Hierdoor is het ook mogelijk om de spaar- of beleggingshypotheek af te kopen zonder belastingheffing bij de aankoop van een nieuwe woning. Het is wel verstandig om eerst de gevolgen van deze keuze af te wegen. Bij voorkeur samen met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Natuurlijk ben u graag van dienst! Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Dennis ter Harmsel EFA
Hypotheekadviseur
0548 533 546
06 25040671
Vorig nieuwsitem

Angst over aflossingsvrije hypotheek niet terecht – 3 oplossingen

Volgend nieuwsitem

De hypotheekrente vastzetten: welke periode kies je?

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Particuliere nieuwsbrief

Zakelijke nieuwsbrief

Velten Groep
De Stroekeld 1 Rijssen, 7462 ZZ
Phone: 0548533533