Gewijzigde openingstijden

In verband met onze kerstbijeenkomst is ons kantoor gesloten op dinsdag 18 december vanaf 13.30 uur. Op woensdag 19 december staan wij vanaf 08.30 uur weer voor u klaar.

Particulier Hypotheken

Wanneer breekt uw nieuwe rentevaste periode aan?

6 mrt 2018

Heeft u de datum in uw agenda genoteerd? Of misschien zelfs een paar maand eerder. Want een goede beslissing vergt tijd. U bent een van de weinigen. Ik kom weinig klanten tegen die mij bellen voor een afspraak omdat de rentevaste periode van hun hypotheek bijna afloopt. Logisch. U bent niet maandelijks, waarschijnlijk zelfs niet jaarlijks bezig met uw hypotheek. En u weet dat de bank u bericht als de rentevaste periode afloopt.

En wat doet u dan?

De brief valt op de mat. Of u heeft geluk en wordt gebeld door uw hypotheekadviseur. De rentevaste periode is bijna ten einde en de bank heeft een nieuw passend voorstel voor u. U hoeft alleen maar even te tekenen. Dat is ontzorgen: de weg van de minste weerstand. Alles wordt voor u geregeld. U hoeft geen keuze te maken en u vertrouwt op uw adviseur bij de bank.

Wij van WC-eend…

Uiteraard kunt u de adviseur bij de bank vertrouwen. Alleen zijn hier de mogelijkheden beperkt. De hypotheekadviseur van de bank kan alleen zijn eigen hypotheken adviseren. Wij van WC-eend adviseren WC-eend. U kunt het hem ook niet kwalijk nemen. Maar als u de beste aanbieding tegen de gunstigste voorwaarden en tarieven wilt, zult u dat bij de bank niet vinden. Dit komt omdat de bank niet onafhankelijk is en hun productportefeuille te beperkt is. U kunt dan het beste kiezen voor een onafhankelijk hypotheekadviseur. Het kost u iets meer tijd, maar hierdoor bent u wel verzekerd van de beste aanbieding.

100% onafhankelijk

Velten Groep is een onafhankelijke adviseur. Wij kunnen álle hypotheekverstrekkers vergelijken en aanbieden. Zo bent u verzekerd van de beste aanbieding, de gunstigste voorwaarden en de laagste maandlasten.  Naast uw huidige hypotheekaanbieder kunnen wij alle grote banken en alle overige geldverstrekkers adviseren. Zo weet u of u kunt besparen en hoe goed de aanbieding van uw huidige aanbieder is. Uiteraard zijn wij er ook om u te ontzorgen en krijgt u van ons een gedegen advies. Zo blijft de keuze maken nog steeds eenvoudig.

Kan ik naar een andere adviseur of hypotheekverstrekker?

Dat kan zeker. Regelmatig kom ik in aanraking met mensen die denken dat alleen hun huidige hypotheekaanbieder hun hypotheek kan oversluiten of kan wijzigen als de rentevaste periode afloopt. Dit is niet het geval. Elke hypotheekadviseur kan u adviseren en de hypotheek voor u oversluiten, aanpassen of afsluiten. Hier zijn voorwaarden aan verbonden: zo kan het zijn dat u te maken krijgt met een boeterente. Dit vinden mensen vaak eng. Maar deze boeterente is meestal weg te strepen tegen de besparing in maandlasten. Wij nemen deze voorwaarden en kosten altijd mee in onze adviezen en berekeningen.

Welke keuzes moet ik maken?

U ziet de voordelen van een onafhankelijk adviseur, maar de weg van de minste weerstand is nog steeds een aantrekkelijk alternatief. ‘Ik ben gewend om deze maandlasten te betalen en ik heb geen tijd om me te verdiepen in allerlei moeilijke keuzes’. Dit snappen we bij Velten Groep maar al te goed. Daarom nemen we u zo veel mogelijk werk uit handen en stellen we u alleen de belangrijkste vragen. Zo kost het afsluiten van een passende hypotheek u weinig tijd. En kunt u toch besparen op uw maandlasten. Er zijn twee vragen waar u antwoord op moet geven.

  • Welke hypotheekvorm kies ik?
  • Hoelang wil ik de hypotheekrente vast zetten?

Het antwoord op deze vragen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, wensen en plannen. Wij adviseren u uiteraard de beste optie. Komende maanden zullen we u in verschillende artikelen antwoorden geven op deze vragen. Wilt u niet zolang wachten? Plan dan een kennismakingsgesprek met mij of mijn collega’s. Wij nemen de vragen én antwoorden persoonlijk met u door.

Dennis ter Harmsel
Hypotheekadviseur
0548 - 533 546
06 - 25040671
Vorig nieuwsitem

De houdbaarheid van de aflossingsvrije hypotheek

Volgend nieuwsitem

Huizenkoper goedkoper uit bij een onafhankelijke hypotheekadviseur

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Particuliere nieuwsbrief

Zakelijke nieuwsbrief

Velten Groep
De Stroekeld 1 Rijssen, 7462 ZZ
Phone: 0548533533