Particulier Hypotheken

Zorgen om je maandelijkse hypotheeklasten?

27 mrt 2020

Als gevolg van de coronacrisis maken veel mensen zich zorgen over hun financiële situatie. Zij vragen zich bijvoorbeeld af of ze hun maandelijkse hypotheeklast nog wel kunnen betalen. Gelukkig zijn geldverstrekkers bereid om mee te denken.

Voor veel mensen is het de grootst uitgaven van de maand: de hypotheek. En nu de coronacrisis toeslaat zien veel mensen een deel van hun inkomen wegvallen. Dit levert al snel zorgelijke situaties op. De overheid, banken en verzekeraars bieden verschillende maatregelen die steun bieden aan zzp’ers en kleine ondernemers die door de coronacrisis hun inkomen verliezen. Maar ook voor andere hypotheekklanten die acute financiële stress ervaren is er een oplossing.

Overweeg een betaalpauze

Aanbieders van hypotheken hebben namelijk de handen ineen geslagen en bieden betaalpauzes aan. Kom je om wat voor reden dan ook in de problemen door het coronavirus? Dan kun je contact opnemen met de bank of verzekeraar waar de hypotheek loopt. Heb je je hypotheek via Velten Groep afgesloten? Dan kan ik je hier uiteraard ook bij helpen.

Wat zijn de gevolgen?

Las je een betaalpauze in? Dan bieden de meeste hypotheekaanbieders een pauze van drie maanden aan. Je ontwikkelt hierdoor wel een betalingsachterstand. De aanbieder zal daarom afspraken met je maken hoe je die termijnen alsnog kunt betalen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de looptijd met drie maanden te verlengen. Over de fiscale consequenties zijn de geldverstrekkers nog in gesprek met de Belastingdienst. Normaal is het zo dat wanneer een klant betalingen mist, hij voor de hypotheekrenteaftrek in aanmerking komt wanneer hij ze uiterlijk het jaar erop inhaalt. Er wordt bij het ministerie op aangedrongen deze regel te versoepelen.

Vragen?

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of wil je persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag om door deze crisis heen te komen.

Monique Kroeze
Hypotheekadivseur
0548 533 550
06 25040671
Vorig nieuwsitem

Maak kennis met hypotheekadviseur Monique Kroeze

Volgend nieuwsitem

Hypotheek en corona: effecten op afsluiten en oversluiten

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Particuliere nieuwsbrief

Zakelijke nieuwsbrief

Velten Groep
De Stroekeld 1 Rijssen, 7462 ZZ
Phone: 0548533533